Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Rebarbara
355 Ft
Menny.:db

Rebarbara "A" Delikátesz

355 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: 15 db raktáron
Gyártó: Rocalba

Évelő zöldségféle!
Levélnyelét, melyből levest, kompótot, szószt készíthetünk a 3. évtől szedhetjük.

értékes kora tavaszi vitaminforrás.

A rebarbara (Rheum rhabarbarum) eredetileg Ázsiában, pontosabban a Kínai Középhegységben, a Himalájában és a Szibériában őshonos. A növény később a Kelet-Európában, például Oroszországban és Lengyelországban terjedt el. Európában az első írásos említése a rebarbaráról a 17. században történt, amikor a növényt gyógyászati célokra használták.

A rebarbara érdekes növény, mert bár botanikailag zöldségként sorolják be, kulinárisan gyakran gyümölcsként használják fel, különösen édességek és sütik készítéséhez. A rebarbara húsos, savanykás szárából készülnek a főzések, kompótok és desszertek.

A rebarbara széles körben elterjedt kertészeti növény lett, és sokféle fajtája és hibridje létezik, amelyek különböző színűek lehetnek, például piros, zöld vagy rózsaszín. A növényt tavasszal szokás betakarítani, amikor a szárak a legízletesebbek és a legpáratlanabbak. Az ízét a rebarbara savanyú, de cukorral és más ízesítőkkel keverve gyakran kiválóan passzol édes ételekhez és desszertekhez.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Jellemzők és tulajdonságok

Szárak
A rebarbara húsos, vastag száraiban található a növény legfontosabb része. Ezek lehetnek pirosak, zöldek vagy rózsaszínek a fajta vagy hibrid függvényében

Levelek
A levelek nagyok, hullámosak, zöldek és húsosak, gyakran a szárak alatt jelennek meg

Virágok
A virágok kicsik, zöldek vagy sárgák. A kétivarú virágok aprók, színük a zöldes-fehértől a rózsa-vörösig terjed, bogas fürtvirágzatba tömörülnek

Magasság
A növény általában 60-90 cm magasra nő, a fajtától függően eltérő lehet

Termeszthetőség

Éghajlati igények
A rebarbara fagyérzékeny, hideg éghajlaton vagy hideg évszakokban a talajban a szárak elpusztulnak. Tavasztól őszig terem, hidegebb hónapokban pihenő állapotba kerül

Talajigény
Jól lecsapolt, tápanyagban gazdag talajt igényel, enyhe savanyúságot is tolerál

Ültetés
Legjobban tavasszal ültetik, amikor a fagyok elmúltak. Távolságot hagyunk a növények között a kiegyensúlyozott növekedés érdekében

Használat a konyhában

Étkezési célok
A húsos, savanyú szárakat különféle ételekben használják, főként desszertekben, süteményekben, lekvárokban és kompótokban

Főzési előkészítés
Az étkezés előtt a szárakat általában meg kell hámozni, mert a külső réteg rosszízű és rostos lehet

Íz és textúra
A rebarbara jellegzetes savanykás ízt ad az ételeknek, amely jól párosul a cukorral, ezért kedvelt alapanyag desszertekben

A rebarbara sokoldalú növény, finom és esztétikus, érdemes figyelni a helyi éghajlati és talajviszonyokra az optimális termesztés érdekében

config_title]

Ültetése , gondozása

Rebarbara ültetése és gondozása

Rebarbara ültetése magról

Magvak előkészítése
A rebarbara magokat tavasszal, március-áprilisban ültetik. A magokat szórja el nedves papírtörlő vagy konyhai törlőkendő tetején, majd helyezze zárt műanyag zacskóba. Tartsa a hűtőszekrény alsó részében körülbelül két hétig

Talaj kiválasztása
A rebarbara jól lecsapolt, tápanyagban gazdag talajt igényel. A talajba komposztot vagy állati trágyát is keverhet a gazdagabb tápanyagért

Magok ültetése
A magokat közvetlenül a szabadföldbe vagy magágyba ültetheti. Ültessen kis mélyedésekbe, majd takarja be 1-2 centiméter talajjal

Távolság és sorok
Hagyjon elegendő helyet a növények között. A sorok közötti távolság legalább 90 cm, a növények közötti 60-90 cm legyen

Öntözés
Öntözze rendszeresen, különösen az első hetekben, amikor a magok csíráznak és a növények még kis méretűek

Rebarbara gondozása

Öntözés
A rebarbara szereti a nedves talajt, de kisebb szárazságot is elvisel. Száraz időszakokban fokozza az öntözést

Trágyázás
Tavasszal és nyáron adjon a növénynek kiegyensúlyozott műtrágyát. A komposzt is jó választás lehet

Gyomlálás
Tartsa tisztán a növény környékét, és rendszeresen gyomláljon, mivel a gyomok versengenek a tápanyagokért és a vízért

Betakarítás
A szárakat tavasszal vagy korai nyáron szedheti le, amikor elérik a megfelelő méretet. Hagyjon legalább egy harmadot a növénynek a további növekedéshez

Szaporítás
Néhány év után szaporítsa a növényeket ősszel vagy tavasszal, a növények szétválasztásával vagy csemeték ültetésével

A megfelelő gondozással egészséges és bőséges termést érhet el a rebarbara szárakból. Érdemes figyelembe venni az adott éghajlati és talajviszonyokat a növények optimális fejlődése érdekében

Paraméterek

1 csomag 1 g magot tartalmaz
1gram mag 50-70 db magot tartalmaz