Mángold , Rebarbara
A mángold egy leveles zöldség, amely a céklafélék családjába tartozik. Jellemzője a nagy, húsos levelek és vastag, színes szárak (vörös, sárga vagy fehér). A mángold gazdag vitaminokban, különösen A-, C- és K-vitaminban, valamint ásványi anyagokban, például vasban és magnéziumban. Fogyasztható nyersen salátákban, vagy főzve, párolva és sült ételekben. Hűvösebb időjárásban jól nő, és sokoldalú alapanyaga lehet a konyhának.
Rebarbara (Rheum rhabarbarum)
A rebarbara egy évelő növény, amely a polírozott, vastag száráról és nagy, zöld leveleiről ismert. Jellemzője a savanyú íz, amely miatt főként desszertekben és savanyúságokban használják. A rebarbara gazdag vitaminokban (különösen K-vitaminban) és rostokban, de a levelei mérgező oxálsavat tartalmaznak, ezért nem fogyaszthatók. Leginkább tavaszi és nyári hónapokban szedik, és gyakran használják pitékben, lekvárokban vagy kompótokban.