Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Macskafű
890 Ft
Menny.:db

Macskafű

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: Utolsó 7 db raktáron

A "cica fűkeverék" általában olyan növények kombinációját jelenti, amelyek kedvezőek lehetnek a macskák számára. Ezek a növények általában számos előnnyel járhatnak, például segíthetik az emésztést, javíthatják a szőrzet állapotát, és néhányuknak van relaxáló vagy stimuláló hatása is a macskákra. Fontos megjegyezni, hogy minden macska egyedi, és az egyes macskák különbözőképpen reagálhatnak a különböző növényekre.

Leírás

A macskák fűevésének számos előnye lehet, és ez egy viszonylag gyakori viselkedés a macskák körében. Itt néhány ok, amiért a macskáknak jó lehet a fűevés:

 1. Segítheti az emésztést: A macskák fűt esznek, mert a növények némelyike segíthet az emésztőrendszerükben. A rostok jótékony hatással lehetnek a bélműködésre, és elősegíthetik a hajnyírás természetes kiürülését.

 2. Hánytatás: Ha egy macska túl sok szőrt nyaldos vagy nyalogat, akkor néha elég egy kis fűevés, hogy kiváltson egy kis hányást. Ez segíthet a macskának megszabadulni a lenyelt szőrtől, amit nem mindig tudnak lenyelni vagy üríteni.

 3. Táplálkozási kiegészítő: A fű egyes fajtái, például a macskamenta, kisugározhatnak olyan illatokat, amelyek stimulálják a macskákat, és javíthatják az étvágyukat.

 4. Szórakozás: A fű rágcsálása és a rajta való rágcsálás szórakoztató elfoglaltság lehet a macskáknak. A növények rágcsálása ösztönözheti a játékot és a fizikai aktivitást.

 5. Nyugtató hatás: Néhány növény, mint például a macskamenta vagy a lórom, olyan vegyületeket tartalmazhat, amelyek nyugtató hatásúak lehetnek a macskák számára. Ez segíthet stressz vagy szorongás esetén.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden növény biztonságos a macskák számára. Például, ne hagyj olyan növényeket, amelyek lehetnek mérgezőek vagy kezeltek vegyszerekkel, elérhető közelségben. Ha szeretnél növényeket biztosítani a macskádnak, érdemes speciális "cicafű" keverékeket vagy más, kifejezetten macskáknak készült fűtermesztőket választani, hogy biztosan biztonságosak legyenek.

Ültetése, gondozása

Macskafű (Nepeta cataria) magokat otthon is egyszerűen csíráztathatsz. Az alábbiakban egy egyszerű lépésről lépésre útmutató található a macskafű magok csíráztatásához:

Hozzávalók és eszközök:

 1. Macskafű magok: Vásárold meg a magokat megbízható forrásból vagy kertészeti üzletekből.

 2. Cserép vagy ültetőedény: Válassz olyan edényt, amelynek van lefolyása, hogy a felesleges víz könnyen el tudjon szökni.

 3. Tálca: A vízelvezetés és a páratartalom fenntartása érdekében használj tálcátvagy alátétet.

 4. Termőföld: Használj jó minőségű virágföldet.

 5. Vízpermet: A csírák öntözéséhez használj vízpermetet vagy permetező palackot.

Lépések:

 1. Magok Áztatása:

  • Áztasd be a macskafű magokat egy pohár vízben legalább 12-24 órán keresztül. Ez elősegíti a csírázást.

 2. Cserép Előkészítése:

  • Tölt be egy ültetőedényt vagy cserepet jó minőségű termőfölddel. Simítsd el a földet egyenletesen.

 3. Magok Elhelyezése:

  • Szórj ki egyenletesen a beáztatott magokat a termőföldre. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl sűrűn elhelyezve.

 4. Föld Beborítása:

  • Borítsd be a magokat egy vékony réteg földdel. Nedvesítsd meg a talajt.

 5. Öntözés:

  • Öntözd meg a talajt, hogy nedves legyen, de ne legyen túl nedves.

 6. Fedő vagy Fólia Használata:

  • Fedd le a cserepet műanyag fóliával vagy fedővel, hogy megőrizd a nedvességet. A magoknak kelniük kell a következő napokban.

 7. Csírázás Figyelése:

  • Figyeld meg, amikor a csírák megjelennek. Amint a magok kicsíráznak, távolítsd el a fedőt.

 8. Fény és Víz:

  • Helyezd a cserepet egy napos helyre, ahol a csíráknak elég fényük van. Ne felejtsd el rendszeresen öntözni, hogy a talaj mindig nedves maradjon.

A macskafű magokból kicsírázott növényeket a macskád élvezheti. Azonban légy óvatos, ha olyan növényeket termesztesz, amelyeket a

macskák számára terveztek, mert nem minden növény biztonságos a macskák számára. Ha bizonytalan vagy egy adott növény biztonságosságát illetően, konzultálj állatorvosoddal.