Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kapor Rédei ( zöld )
355 Ft
Menny.:db

Kapor Rédei ( zöld )

355 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 4 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A kapor (Anethum graveolens) egy évelő fűszernövény, amely eredetileg az eurázsiai régióból származik. Őshonos Közép- és Délkelet-Európában, valamint Ázsia nyugati részén, de az évszázadok során más területeken is elterjedt és termesztették. Történelmi szempontból gazdag múltja van, az ókori görögök és rómaiak is használták kulináris és gyógyászati célokra.

Kulinárisan a kapor friss, kissé édeskés ízű, és sokféle ételhez illik. Gyakran alkalmazzák uborkasalátákban, halételekben, mártásokban és levesekben. Gyógyászati szempontból ismert emésztést segítő hatásáról, egyes kultúrákban a bélgázok csökkentésére is használják.

A kapor könnyen termeszthető, napos vagy enyhén árnyékos helyet kedvel, a talaj legyen laza és jól vízelvezető. Magjait tavasszal vagy nyáron lehet elvetni, és megfelelő gondozás mellett szépen fejlődik.

A kapor így hosszú története ellenére ma is népszerű fűszer és gyógynövény, amelyet széles körben használnak ételízesítésre és gyógyászati célokra.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

A kapor (Anethum graveolens) egy évelő növény, amelyet konyhakertekben elsősorban levelei és magjai miatt termesztenek. Karcsú, bokros növény, magassága 60-90 centiméter között változik, finom tűszerű levelei vékony szálakká bomlanak, virágai sárga, ernyőszerű fürtökben nyílnak. Íze karakteres, friss, kissé édes és enyhén pikáns, illata könnyű és aromás.

A kapor minden részét felhasználják a konyhában. Friss leveleit salátákban, halételekben, mártásokban és uborkasalátákban alkalmazzák, a magokat fűszerként savanyúságok és kenyerek ízesítésére is használják. Gyógyászati szempontból ismert emésztést segítő hatásáról, bélgázok enyhítésére is alkalmazzák.

Könnyen termeszthető, gyorsan nő, napos vagy enyhén árnyékos helyet kedvel, a talaj legyen laza és jól vízelvezető. Magjait áprilistól júniusig lehet elvetni. A kapor hosszú története során fontos szerepet játszott különböző konyhákban és kultúrákban, az ókori görögök és rómaiak is kedvelték ízét és illatát.

Frissen a legízletesebb, de szárítva a levél és a mag is hosszabb ideig tárolható. Sokoldalú fűszernövény, amely gazdag íze és aromája miatt számos ételben és receptben megtalálható.

config_title]

Ültetése,gondozása

A kapor ültetése és gondozása egyszerű. A magokat áprilistól júniusig lehet elvetni az időjárástól és a régiótól függően. Érdemes napos vagy enyhén árnyékos helyet választani, a talaj legyen laza és jól vízelvezető. A magokat áztassa néhány órán át vízben az ültetés előtt, majd ültesse 1-2 cm mélyre, és hagyjon 15-30 cm távolságot a növények között.

Ültetés után öntözze meg a talajt, és biztosítsa a megfelelő nedvességtartalmat. A növekedés során rendszeres öntözésre és szükség esetén tápanyagpótlásra van szükség. Gyomlálja rendszeresen a környéket, hogy a kapor ne versenyezzen a gyomokkal, és ha a növény magasra nő vagy eső súlyt visel, nyújtson neki támogatást a törés és hajlás megelőzésére.

A virágokat opcionálisan eltávolíthatja, ha a levelekre és a magokra szeretne koncentrálni. A leveleket frissen használhatja, a magokat a virágzás után, amikor megértek, szedje le. A kapor gyorsan nő, könnyen gondozható, és így mindig élvezheti friss ízét saját kertjéből.

Paraméterek

A csomag tartalma 3 gramm
1 gramm kb 100 db mag .