Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kapor AKCIÓS !!
690 Ft
Menny.:db

Kapor AKCIÓS !!

690 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 4 db raktáron
Gyártó: Rocalba

Lejárati idő : 2025-11-30

A kapor (Anethum graveolens) az eurázsiai régióból származik, és már évszázadok óta fontos szerepet tölt be a konyhában és a gyógyászatban.

A kapor őshonos területe Közép- és Délkelet-Európára, valamint Ázsia nyugati részére terjed ki, de az emberi termesztés révén világszerte elterjedt. Az ókori görögök és rómaiak egyaránt használták ételek ízesítésére és gyógyító célokra. Íze könnyű, friss és kissé édeskés, ezért kiválóan illik uborkasalátákhoz, halételekhez, mártásokhoz és levesekhez.

A kapor hagyományosan emésztést segítő és bélgázcsökkentő hatásáról is ismert. Könnyen termeszthető növény, napos vagy félárnyékos helyet és jó vízelvezetésű, laza talajt kedvel. Magjait tavasszal vagy nyáron lehet elvetni, és megfelelő gondozás mellett gyorsan fejlődik.

A kapor ma is széles körben használt fűszer- és gyógynövény, amely a gasztronómiában és a természetes gyógyászatban egyaránt megőrizte népszerűségét.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

A kapor (Anethum graveolens) karcsú, bokros növekedésű növény, amely 60–90 centiméter magasra nőhet. Finom, tűszerű levelei szálasak, virágai sárga színűek és ernyőszerű fürtökben helyezkednek el. Illata könnyű és aromás, íze friss, kissé édeskés és enyhén pikáns.

A kapor minden része felhasználható a konyhában. Friss leveleit salátákhoz, halételekhez, mártásokhoz és uborkasalátákhoz adják, míg magjait savanyúságok és kenyerek ízesítésére használják. Gyakran alkalmazzák emésztést segítőként és bélgázok enyhítésére is.

A növény könnyen termeszthető napos vagy enyhén árnyékos helyen, jó vízelvezetésű, laza talajban. Magjait áprilistól júniusig lehet vetni, és gyors növekedésének köszönhetően hamar szedhető. Frissen fogyasztva adja a legjobb ízt és illatot, de a levelek és magok szárítva is hosszabb ideig eltarthatók.

A kapor évszázadok óta kedvelt fűszernövény. Az ókori görögök és rómaiak is nagyra értékelték jellegzetes aromáját, amely ma is sokféle ételben és receptben megtalálható.

config_title]

Ültetése,gondozása

A kapor ültetése és gondozása egyszerű, magról nevelve is gyorsan fejlődik. A magokat áprilistól júniusig érdemes elvetni, a helyi éghajlati viszonyok figyelembevételével. Napos vagy enyhén árnyékos területet válasszunk, ahol laza, jó vízelvezetésű talaj található. A gyorsabb csírázás érdekében a magokat ültetés előtt pár órára vízbe áztathatjuk. A vetőmagokat 1–2 cm mélyre ültessük, a növények között hagyjunk 15–30 cm távolságot. A talajt tartsuk nedvesen, és ha szükséges, adjunk tápanyagot is.

A kapor környékét rendszeresen gyomláljuk, hogy a gyomok ne vonják el a tápanyagot. Magasra növő növény esetén érdemes megtámasztani, hogy az eső vagy a szél ne törje meg a szárát. A virágok eltávolításával a növény energiáját a levelek és a magok fejlődésére összpontosíthatjuk. A levelek frissen szedve adják a legjobb ízt, a magok pedig a virágzás után érnek be, ekkor gyűjthetők.

A kapor gyors növekedésű és igénytelen növény, amely rendszeres gondozással bőséges termést ad, így könnyen élvezhetjük friss aromáját saját kertünkből.

Paraméterek

A csomag tartalma 10 gramm
1 gramm kb 100 db mag .