Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kakukkfű
355 Ft
Menny.:db

Kakukkfű

355 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 4 db raktáron
Gyártó: Kertimag RÉDE

Kellemes illatú, 20-30 cm magas, kúszó, évelő félcserje.

Rózsaszínes virágai május-júniusban nyílnak.

Felhasználás: a második évtől szedjük virágos szárát.

Fűszerként salátákhoz, levesekhez, húsokhoz használjuk.

Teája szélhajtó, étvágyjavító, köhögéscsillapító hatású.

A tasak tartalma: 0,5g.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Íme a szöveg tisztán, minden formázás és felsorolásjel nélkül:


Kakukkfű Eredete

A kakukkfű (Thymus vulgaris) az évelő növények családjába, a mentafélék (Lamiaceae) rendjébe tartozik. Az elterjedése a mediterrán régióra vezethető vissza, de mára világszerte elterjedt és népszerű növény lett.

A kakukkfű, más néven kakukkfű, oregánó vagy vadmajoránna (Origanum vulgare) egy aromás gyógynövény, amely a mentafélék (Lamiaceae) családjába tartozik. A növény Európában őshonos, de ma már számos más régióban is termesztik. A kakukkfű számos konyhában használt fűszernövény, és gyógyászati célokra is alkalmazzák.

A nevének eredete a latin "Origanum" szóból származik, amely lehet, hogy a görög "oros" (hegy) és "ganos" (öröm) szavakból ered, utalva arra, hogy a növény gyakran a hegyekben nő, és örömet szerez az embereknek az aromájával és hasznos tulajdonságaival.

A kakukkfűt évszázadok óta használják a konyhában fűszernövényként és gyógynövényként egyaránt. A hagyományos gyógyászatban gyulladáscsökkentő, antibakteriális és emésztést segítő tulajdonságai miatt használták. Emellett a konyhában is széles körben felhasználják, különböző ételek ízesítésére.

Fontos megjegyezni, hogy a kakukkfű különféle fajtái és változatai léteznek, és ezek eltérőek lehetnek ízben és illatban is. A különböző régiókban és országokban más-más típusokat termesztenek és használnak.

A kakukkfű (Origanum vulgare) egy aromás gyógynövény, amely számos konyhában használt fűszernövény és hagyományos gyógynövény is egyben. Az alábbiakban egy általános ismertetőt találsz a kakukkfű jellemzőiről.

Leírás és Megjelenés

A kakukkfű egy évelő növény, amely kis bokrokat alkot. Levelei aprók, szőrösek és ellentétes elrendezésűek.
Virágzata kis, összetett bugákban jelenik meg, és a virágok lehetnek fehérek, rózsaszínek vagy lila színűek.

Íz és Illat

A kakukkfű rendkívül aromás és erős ízű. Az illata markáns és jellegzetes, ami miatt gyakran használják fűszerezésre.

Felhasználás a Konyhában

A kakukkfű gyakran megtalálható különböző konyhákban, és számos ételhez ad hozzá ízét, például levesekhez, pörköltekhez, sült húsokhoz és zöldségekhez.
A mediterrán konyhában különösen népszerű, és sok olasz, görög és dél-francia étel alapvető összetevője.

Gyógyászati Felhasználás

A kakukkfűt hagyományosan gyógyászati célokra is használják. A növénynek antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai vannak.
Teáját gyomorproblémák, légzőszervi megbetegedések és egyéb egészségügyi problémák kezelésére is alkalmazzák.

Termesztés és Elterjedés

Az eredeti területe Európa, de ma már számos más régióban is termesztik.
A kakukkfű szárazságtűrő és napos helyen jól fejlődik.

Kémiai Összetétel

A kakukkfűben található illóolajok, például a timol és karvakrol, felelősek az aromás ízért és illatért.

Egyéb Információ

A kakukkfű számos fajtája és változata létezik, amelyek eltérőek lehetnek ízben és illatban.
Az elágazó törzseket és kis leveleit a friss vagy szárított formájában használják a konyhában és gyógyászati célokra.

Leírás

A kakukkfű aromás, kis lombú cserje, amely számos kis levéllel rendelkezik. A levelek apró, lineárisak és sűrűn állnak a száron.

Virágzat

A kakukkfű virágai kicsik, rózsaszín vagy fehér színűek, és kis fürtökben helyezkednek el a növény tetején.

Illat és Íz

A kakukkfű erős, jellegzetes illatú és ízű. Gyakran használják fűszerként a konyhában.


Szeretnéd, ha a következő szövegnél is automatikusan ilyen módon tisztítanám meg?

config_title]

Ültetése , gondozása

Kakukkfű ültetése magról

Ültetési idő
A kakukkfű magokat általában tavasszal vagy ősszel ültetik. Először cserépben vagy magágyban termesztik majd később átültetik a szabad földbe.

Magvak előkészítése
Áztassa be a kakukkfű magokat vízbe néhány órára hogy segítse a csírázást.

Talaj és ültetés
Ültessen a magokból kicsi cserépbe vagy magágyba majd amikor a növények elég erősek ültessen ki őket a szabad földbe. A kakukkfű kedveli a jól lecsapolt talajt és a napos helyet.

Kakukkfű gondozása

Víz és öntözés
A kakukkfű meglehetősen szárazságtűrő és nem szereti a túl nedves környezetet. Az öntözést mérsékelten végezze.

Trágyázás
A kakukkfű nem igényel túl sok trágyát. Komposzttal vagy könnyű műtrágyával gazdagíthatja a talajt tavasszal.

Metszés
Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsa el és vágja vissza a növényt a növekedési időszak elején hogy serkentsen egy sűrűbb növényzetet.

Paraméterek

A csomag tartalma 0,5 gramm