Leírás
Az Óvári fehér patiszon egy folyamatosan termő, szabadföldi termesztésre alkalmas fajta. Csillag alakú, vajszínű termése vastag húsú, 1-1,5 kg tömegű. Friss fogyasztásra és savanyításra is kiváló.config_title]
Vetése , gondozása
Patiszon Óvári fehér
Vetése
Vetési idő
Április végétől május közepéig amikor a talaj már kellően felmelegedett
Vetésmélység
3-5 cm
Tőtáv
100 x 100 cm sor- és tőtávolság a szabad tér biztosítására
Csírázási idő
7-14 nap 18-22 °C hőmérsékleten
Gondozása
Talajigény
Jó vízelvezetésű tápanyagban gazdag humuszos talajt igényel
Fényigény
Napos helyen fejlődik a legjobban
Öntözés
Rendszeres egyenletes vízellátást igényel különösen a termésképzés idején
Tápanyag
Ültetés előtt komposzttal vagy szerves trágyával dúsítsuk a talajt
Betegségek
Ellenőrizzük rendszeresen a növényt hogy elkerüljük a gombás fertőzéseket vagy a levéltetvek megjelenését
Betakarítás
A terméseket fiatalon 10-15 cm-es átmérőjűre nőve érdemes szedni mert ekkor a legízletesebb
A szedés folyamatosan történjen a növény további terméshozama érdekében
Paraméterek
A csomag 3 gramm magot tartalmaz |