Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
GOJI bogyó -Shanghai Express
995 Ft
Menny.:db

GOJI bogyó -Shanghai Express

995 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 6 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A Himalájából származó évelő növény. Az első évtől kezdve kis, hosszúkás, paradicsomhoz hasonló piros bogyókat hoz, melyek számos jótékony hatással vannak az egészségre. Vetése és termesztése nagyon egyszerű.

Napfényes vagy napos és árnyékos helyet kedveli. Nyáron öntözést igényel. Télálló növény (-20°C-ig).

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

A goji bogyó tudományos neve Lycium barbarum egy vörös színű apró ovális gyümölcs amelyet a szuper élelmiszerek kategóriájába sorolnak Az Ázsiából elsősorban Kínából Mongóliából és Tibetből származó növény a farkasbogyók csoportjába tartozik és több ezer éve használják a hagyományos kínai orvoslásban

Főbb jellemzők

Tápértéke
A goji bogyó rendkívül gazdag antioxidánsokban vitaminokban főként C vitaminban és A vitaminban ásványi anyagokban például vasban és cinkben és aminosavakban

Egészségügyi hatásai
Hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez javíthatja a látást támogathatja a szív és érrendszert és segíthet az egészséges bőr megőrzésében Antioxidáns tartalma révén harcol a szabad gyökök ellen

Felhasználás
A goji bogyót fogyaszthatjuk nyersen szárítva vagy különféle ételek és italok részeként például smoothie kban müzlikben teákban vagy levesekben

Íze
Enyhén édes savanykás mazsolára emlékeztető ízzel rendelkezik

A goji bogyót manapság világszerte népszerű szuperélelmiszerként tartják számon és könnyen beszerezhető egészséges élelmiszereket forgalmazó boltokban vagy online

config_title]

Ültetése, gondozása

A goji bogyó termesztése magról viszonylag egyszerű, ha betartjuk a növény igényeit Ez a cserje jól alkalmazkodik a különböző éghajlati viszonyokhoz és megfelelő gondozással bőséges termést hozhat

Ültetése magról

Magok előkészítése
Használj friss vagy szárított goji bogyóból kinyert magokat Áztasd be a magokat langyos vízbe 24-48 órára, hogy felpuhuljanak és könnyebben csírázzanak

Talaj előkészítése
A goji bogyó kedveli a jó vízelvezetésű homokos vagy agyagos talajt amelynek pH-ja semleges vagy enyhén lúgos 6,5-8 Tölts meg cserép- vagy palántanevelő edényt laza tápanyagban gazdag földdel

Vetési folyamat
Helyezd a magokat kb 1 cm mélyre a talajba és enyhén takard be földdel Permetezz vizet a talajra hogy nedves de ne túlságosan vizes legyen

Csíráztatás
Tartsd a cserepet meleg helyen 20-25 °C körüli hőmérsékleten és gondoskodj megfelelő páratartalomról A magok általában 10-14 nap alatt csíráznak

Palántanevelés
Amint a palánták elérik a 10-15 cm-es magasságot átültetheted őket nagyobb cserépbe vagy a szabad földbe

Gondozás

Fényigény
A goji bogyó napfénykedvelő növény ezért válassz számára olyan helyet ahol legalább napi 6-8 órát éri a nap

Öntözés
A növény jól tűri a szárazságot de fiatal korban rendszeres öntözést igényel Kerüld a túlöntözést mivel a pangó víz károsíthatja a gyökereket

Tápozás
Tavasszal és nyáron tápoldatozd a növényt káliumban és foszforban gazdag műtrágyával hogy serkentsd a virágzást és a termésképződést

Metszés
Tavasszal metszd vissza a fiatal hajtásokat hogy a növény sűrűbb legyen és több gyümölcsöt teremjen

Télállóság
A goji bogyó fagytűrő de fiatal növényeket az első télen érdemes mulccsal vagy takarással védeni

Betakarítás

A goji bogyók általában a harmadik év után kezdenek teremni A gyümölcsök akkor érettek amikor élénk piros színűek Óvatosan szedd le őket mert a túl erős érintés károsíthatja a termést

Megfelelő gondozás mellett a goji bogyó nemcsak mutatós cserje hanem értékes egészséges gyümölcsöket is biztosít

Paraméterek

A csomag 12 szem magot tartalmaz