Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Borsó Alderman Australia
1.690 Ft
Menny.:db

Borsó Alderman Australia

1.690 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 2 db raktáron
Gyártó: Rocalba

Késői, akár 150 cm-re kúszó zöldborsó. Kedvelt piacos fajta.

Egyenes, széles, 12 cm hosszú hüvely, 8 db krémszínű, ráncos maggal.

Nagyon édes és kellemes íz.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

A borsót világszerte számos régióban és különböző éghajlatokon termesztik, és az egyik legrégebben művelt növénynek számít. Leginkább a mérsékelt éghajlatokat kedveli, a tavasz és a kora nyár pedig ideális időszak a termesztésére.

Élettartama egyéves, évente egyszer hoz termést. Szára ágazó, kúszó vagy más növényekhez kapaszkodó, amely lehetővé teszi, hogy különböző támaszokon fejlődjön.

Levelei összetettek és páros számban helyezkednek el, színük zöld vagy lila árnyalatú lehet. Virágai fehérek vagy kékesek, és ezekből alakulnak ki a borsóhüvelyek.

A termés a borsóhüvely, amelyben a borsómagok találhatók. A hüvelyek színe változó, lehet zöld, sárga vagy lila.

Számos borsófajta létezik, például a hagyományos kerek borsó, a cukorborsó, amelynek a teljes hüvelye ehető, valamint különböző borsószemek.

Táplálkozási szempontból a borsó gazdag fehérjében, rostokban, B- és C-vitaminokban, vasban és egyéb ásványi anyagokban.

Kulinárisan frissen, főzve vagy konzerválva fogyasztható, és számos étel alapanyagául szolgál, például levesek, köretek, saláták vagy egytálételek részeként.

Egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy hozzájárul a megfelelő fehérje-, rost- és vitaminbevitelhez, ezért fontos része a kiegyensúlyozott étrendnek.

Történelmi és kulturális szempontból a borsó az egyik legősibb termesztett növény, mely sok kultúrában alapvető táplálékforrásként szolgált.

Összességében a borsó egy sokoldalú, tápláló növény, amely fontos helyet foglal el mind a gasztronómiában, mind az egészséges táplálkozásban.

config_title]

Ültetése, gondozása

A borsó magról való ültetése és gondozása egyszerű, de néhány fontos lépést érdemes követni a siker érdekében.

Először válasszunk friss, egészséges borsómagokat, amelyekből erős, egészséges növények fejlődnek. A borsót általában tavasszal vetik, amikor a talaj már kezd felmelegedni, de még hűvös. A talajt előzetesen lazítsuk fel, távolítsuk el a gyomokat, és gazdagítsuk komposzttal vagy más szerves anyaggal, hogy növeljük a tápanyagtartalmat.

A magokat ágyásokba vagy sorokba vessük, 2-3 centiméter mélységbe, betartva a megfelelő sortávolságot. A magok között általában 5-10 centiméter, a sorok között pedig legalább 45-60 centiméter legyen a távolság.

A vetés után alaposan öntözzük meg a talajt, hogy elősegítsük a csírázást. Fontos, hogy a talaj nedves legyen, de ne túl vizes, mert a túl sok víz gyökérrothadáshoz vezethet.

Mivel a borsó hajlamos kapaszkodni és kúszni, érdemes támasztékot biztosítani számára, például karókat vagy hálót. A növekedés során rendszeresen távolítsuk el a gyomokat, különösen a fiatal növények körül.

Ha a növények elértek egy bizonyos magasságot, trágyázzuk meg őket enyhe műtrágyával vagy komposzttal, hogy támogassuk fejlődésüket.

A borsó betakarítását akkor végezzük, amikor a hüvelyek megduzzadtak, de még zöldek és frissnek tűnnek. Ez biztosítja a legjobb ízt és táplálkozási értéket.

A megfelelő gondozás és optimális körülmények mellett így egészséges, bőséges termést érhetünk el, amelyet sokféleképpen felhasználhatunk a konyhában.

Paraméterek

A csomag tartalma 250 gramm
1 gramm kb 5 mag