Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Uborka White Wonder
890 Ft
Menny.:db

Uborka White Wonder

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: Utolsó 8 db raktáron

Az uborka (Cucumis sativus) egy gyakran fogyasztott zöldség, amelyet a konyhában széles körben felhasználnak. Általában hűvös, nedves környezetet kedvel, és könnyen termeszthető kertekben vagy akár otthoni kiskertekben is.

Az uborkát általában frissen fogyasztják nyersen, salátákban, szendvicsekben vagy zöldség snackként. Számos fajtája létezik, különböző méretű, formájú és színű lehet. Vannak hagyományos zöld héjú változatok, valamint fehér vagy sárga héjú fajták is.

Az uborkát néha savanyúságként is fogyasztják, amikor ecetes oldatba helyezik és hagyják erjedni, ami egy tartósított, savanykás ízt eredményez. Ezenkívül az uborkát gyakran felhasználják koktélok és üdítőitalok alapanyagaként is, mint például a gin-tonik vagy az uborkavíz.

Az uborka rendkívül alacsony kalóriatartalmú és magas víztartalmú, így ideális választás lehet a hidratáló, frissítő étkezésekhez. Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, beleértve a C-vitamint és a K-vitamint is. Összességében az uborka sokoldalú zöldség, amely sok egészségügyi előnnyel jár, és könnyen beilleszthető az étrendbe.

A White Wonder az uborkák egyik fehér héjú változata .

Leírás

Az uborka eredete régóta vitatott kérdés a növénykutatók körében, és pontos eredetének meghatározása nem egyszerű. Azonban általánosan elfogadott, hogy az uborka (Cucumis sativus) valószínűleg Ázsiából, valószínűleg India területéről származik.

Az uborka kultúráját az ókori időkben már ismerték Ázsia különböző területein, és azóta is széles körben termesztik világszerte. Az uborka számos fajtája és változata létezik, amelyek különböző körülmények között termeszthetők és különböző ízűek, formájúak és színűek lehetnek.

Az uborka a konyhákban sokoldalúan felhasználható, legyen az frissen fogyasztva, salátákban, savanyúságokban, vagy akár italokban is.

Gondozása, ültetése

Az uborka gondozása és ültetése néhány alapvető lépést foglal magában, hogy sikeresen termeszthessük ezt a növényt. Íme néhány lépés:

  1. Fény és hőmérséklet: Az uborkának napos, meleg és védett helyre van szüksége. Jól teljesít melegebb klímában, ahol napi legalább 6-8 óra napfény éri.

  2. Talaj: Az uborka kedveli a tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajt. A pH-érték ideális esetben 6,0 és 7,0 között legyen.

  3. Ültetés: Az uborkát legjobb közvetlenül a kertbe ültetni, amikor már nincs fagyveszély. A talaj hőmérséklete legalább 15-20 Celsius-fok legyen. Ültetés előtt javasolt komposztot vagy szerves trágyát bekeverni a talajba.

  4. Távolság: Az uborkanövények közötti megfelelő távolságra ügyelni kell. Általában 60-90 centiméteres távolságot kell hagyni a sorok között, és 30-60 centiméteres távolságot a növények között a sorokban.

  5. Öntözés: Az uborka igényli a rendszeres, egyenletes öntözést. Fontos, hogy a talaj mindig nedves, de ne vízben álló legyen. Kerüljük a leveleket öntözés közben, hogy megelőzzük a penészesedést és más betegségeket.

  6. Támogatás: Az uborka hajlamos a kúszásra, ezért támogatásra van szüksége. Kérget vagy hálót lehet telepíteni a növények mellé, hogy a terméseik ne érintkezzenek a talajjal, és hogy megkönnyítsük a gyűjtést.

  7. Trágyázás: Az uborkának szüksége van tápanyagokra a növekedéshez és a terméshez. Alkalmazzunk időszakosan egy kiegyensúlyozott műtrágyát a növényeknek a növekedési szezonban.

Ezek az alapvető lépések segítenek abban, hogy egészséges és termékeny uborkanövényeket neveljünk ki. Fontos figyelemmel kísérni a növényeket, és szükség esetén intézkedni, például a betegségek vagy kártevők elleni védekezés, valamint a gyümölcsök időben történő betakarítása.