Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Törökszegfű super duplex
890 Ft
Menny.:db

Törökszegfű super duplex

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Kétéves növény, sokféle színű, lapos virágzatú virágzattal.
Normál kerti talajban fejlődik. Éghajlat: enyhe – meleg.

A kerti szegfű vagy Bartók szegfű, egy gyönyörű évelő virág, melyet gyakran évelőágyásokban, szegélyekben vagy virágágyásokban találhatunk meg. Itt van néhány információ az eredetéről, ültetéséről és gondozásáról:

Leírás

Eredet:

 • Őshonos terület: A Dianthus barbatus eredetileg Dél-Európából, Oroszországból és Ázsiából származik.

 • Történelmi háttér: Ez a növény hosszú ideje termesztett kerti növény, és hagyományosan fontos része volt a kerteknek a sokszínű virágai és kellemes illata miatt.

Ültetése:

 1. Hely kiválasztása: A kerti szegfű szereti a napos vagy félárnyékos helyet. A napos hely előnyösebb, mivel így több virágot hoz és jobban elágazik.

 2. Talaj: Jól drenáltált, tápanyagban gazdag talajra van szüksége, amely enyhén savas vagy semleges pH-jú. A jó vízelvezetés elengedhetetlen, mert a pangó víz rothadást okozhat a gyökerekben.

 3. Vetési idő: A magokat általában kora tavasszal vagy ősszel ültetik. Ha tavasszal ültetjük, akkor a fagyok elmúltával, amikor a talaj már felmelegedett.

 4. Vetési mélység és távolság: A magokat könnyedén szórhatjuk vagy ültethetjük a talajba, körülbelül 0,5-1 cm mélyen. A palánták közötti távolság legyen legalább 20-30 cm.

Gondozása:

 1. Öntözés: A kerti szegfűt rendszeresen öntözzük meg, különösen a forró és száraz időszakokban. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nedves a talaj, mivel ez hajlamos lehet a gyökérrothadásra.

 2. Tápanyagok: A virágzási időszak alatt tápanyagdús komposzttal vagy műtrágyával trágyázzuk meg a növényt, hogy segítsük a virágzást és az egészséges növekedést.

 3. Metszés: Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el, hogy serkentsük az új virágzást és megőrizzük a növény formáját. A virágzási időszak után visszavágást is alkalmazhatunk, hogy megakadályozzuk a növény elszáradását és serkentsük az új növekedést.

 4. Támogatás: Ha a növény hajlamos megdőlni vagy összeesni, támogatást kell biztosítani neki. A rúddal vagy támasztékkal történő támogatás segíthet megakadályozni a szárak törését és az összeomlást.

Betakarítás és Karbantartás:

 • Virágzás: A kerti szegfű hosszú virágzási időszakkal rendelkezik, és a virágokat egész szezonban élvezhetjük. Az elnyílt virágok rendszeres eltávolítása segíthet meghosszabbítani a virágzási időszakot és serkenti az új virágok képződését.

Kártevők és Betegségek:

 • Levéltetvek: Időnként a levéltetvek megtámadhatják a növényt. Szappanos vízzel vagy rovarölő szerrel kezelhetjük őket.

 • Gombás betegségek: A nedves környezet hajlamosítja a növényt a gombás betegségekre. Fontos a megfelelő szellőzés és a túlöntözés elkerülése.

A Dianthus barbatus, vagy kerti szegfű, egy gyönyörű és hosszú virágzási időszakkal rendelkező évelő virág, amely könnyen gondozható és sokszínű kerti növény. Megfelelő gondozással és körülményekkel hosszú ideig élvezhetjük virágait és szépségét a kertben.