Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Százszorszép egyszerű fehér virágú
890 Ft
Menny.:db

Százszorszép egyszerű fehér virágú

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Bellis perennis

Asteraceae. Kétéves fajok. Virágmagasság: 15 cm. A levelek alaprozettában helyezkednek el, 2-3 cm átmérőjű, fehér, néha vörös csúcsú, éjjel záródó, fehér sugaras virágokkal. Dísznövényként kertekben és gyepekben is használható. Nedves talaj

 

Bellis perennis, közismert nevén százszorszép vagy angol százszorszép, egy évelő növény, amely az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartozik. Eredetileg Európában honos, de mára már a világ számos részén elterjedt, különösen Észak-Amerikában és Ausztráliában.

Leírás

Eredet és Elterjedés

  1. Európa: Az őshonos területe Európa, ahol szinte mindenütt megtalálható a réteken, mezőkön, utak mentén és kertekben. Leginkább a mérsékelt éghajlatú területeken érzi jól magát.

  2. Észak-Amerika és Ausztrália: Az emberi tevékenység révén került be más kontinensekre, ahol sok helyen invazív fajként viselkedik, mivel könnyen elterjed és gyorsan adaptálódik az új környezethez.

Történelmi és Kulturális Jelentőség

  • Gyógynövényként: A Bellis perennis-t már az ókori görögök és rómaiak is használták gyógynövényként. A középkorban a sebgyógyításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazták.

  • Szimbólumként: A százszorszép a tisztaság, az ártatlanság és a szeretet jelképe számos kultúrában. A középkorban gyakran használták a szerelem és a szépség szimbólumaként.

Növénytani Jellemzők

  • Megjelenés: A Bellis perennis alacsony növekedésű, 5-20 cm magas, levelei rozetta alakban helyezkednek el a talaj felszínén. Virágai fehér szirmúak, sárga középpel, gyakran rózsaszínes árnyalatokkal a szirmok szélein.

  • Életciklus: Évelő növény, ami azt jelenti, hogy több éven keresztül is él és virágzik. Tavasszal és ősszel virágzik a legintenzívebben, de enyhébb éghajlatú területeken szinte egész évben láthatóak a virágai.

A Bellis perennis tehát egy olyan növény, amelynek gazdag történelme és kulturális jelentősége van, és amely ma is széles körben elterjedt az egész világon.