Leírás
A sonkahagyma egy különleges, ízletes salátahagyma, amelynek lombozata élénkzöld, míg a hagymatest hengeres alakú, sötétsárga héjjal és tömött fehér hússal rendelkezik. Kiválóan szeletelhető, közepesen tárolható, így tökéletes választás friss fogyasztásra, salátákhoz és más étkezésekhez.config_title]
Vetése, gondozása
Sonkahagyma vetése és gondozása
Vetése
Időpont A sonkahagyma vetése tavasszal március április hónapban történhet amikor a talaj felmelegedett és már nem fenyegeti fagy
Előkészítés A talaj legyen jó vízelvezetésű tápanyagban gazdag semleges pH-értékű Érdemes a területet alaposan felásni és komposzttal gazdagítani
Vetés A hagymamagokat 1-2 cm mélyre ültetjük kb 10-15 cm-es tőtávolsággal Ha palántát nevelünk akkor 6-8 héttel a fagymentes időszak előtt kezdjük el a vetést
Tipp A sonkahagyma jól fejlődik a napsütéses helyeken ezért válasszunk számára napos kerti részt
Gondozása
Öntözés Rendszeres öntözést igényel különösen a száraz időszakokban de ügyeljünk arra hogy a talaj ne legyen túl nedves mert ez rothadást okozhat
Tápanyag Az első hónapokban fontos hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosítsunk a növény számára Komposzt vagy szerves trágya segítheti a fejlődését
Gyomirtás A hagyma gyorsan növekvő lombozata miatt érdemes gyommentesen tartani a területet mivel a gyomok gátolhatják a fejlődést
Betakarítás A sonkahagyma betakarítása akkor ideális amikor a hagyma feje teljesen kifejlődött és a lombozat elkezd elhalni Általában 3-4 hónap szükséges a növény teljes éréséhez
Tárolás A sonkahagyma közepesen tárolható Száraz hűvös helyen tároljuk hogy minél tovább megőrizze frissességét
A sonkahagyma gondozása nem bonyolult és jól illeszkedik a legtöbb konyhakertbe mivel viszonylag gyorsan termést ad és friss salátákban vagy más ételekben is remekül felhasználható
Paraméterek
A csomag 50 gramm magot tartalmaz |