Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Római saláta Rúbia R
995 Ft
Menny.:db

Római saláta Rúbia R

995 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 8 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A római saláta, más néven Romaine saláta vagy cos saláta, eredete Rómához vezethető vissza. A nevének is utal erre, de pontos eredete nem minden esetben egyértelmű. A legelfogadottabb nézet szerint a saláta eredeti változata a középkori Olaszországból származik, és onnan terjedt el.

A legenda szerint a rómaiak már az ókorban is termesztették és fogyasztották ezt a salátát. A római saláta hosszú, keskeny levelei és sűrű, ropogós textúrája miatt népszerűvé vált. A saláta valószínűleg a rómaiak által kifejlesztett és kedvelt fajta volt, amely aztán továbbterjedt Európában és más régiókban.

A római saláta manapság is elterjedt és népszerű világszerte, különféle ételekhez és salátához felhasználva. A termesztési és fogyasztási szokások változhatnak, de a római saláta maradt az egyik alapvető salátatípus a különböző konyhákban.


 

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Római saláta

Megjelenés

Hosszú, keskeny levelek, végük felé szűkülnek és kifelé hajlanak
Levelek sűrűek és ropogósak

Íz és textúra

Enyhén kesernyés íz
Ropogós textúra, ideális friss salátákhoz

Táplálkozási érték

Alacsony kalóriatartalmú
Gazdag A-vitaminban, K-vitaminban, folsavban, C-vitaminban és vasban

Felhasználás

Saláták alapanyagaként
Szendvicsekhez, hamburgerekhez
Tekercsek, például görög vagy csirke Caesar saláta tekercsek készítéséhez

Tárolás és frissesség

Hűtőszekrényben tárolva megőrzi ropogósságát
Egész fejet csak fogyasztás előtt érdemes lemosni

Fajtái

Különböző fajták léteznek, sötétzöld levelekkel vagy eltérő fejalakokkal

A római saláta sokoldalú, tápláló zöldség, amely egészséges étrend része és változatosan felhasználható a konyhában

config_title]

Ültetése, gondozása

Római saláta vetése és gondozása

Vetés

Magok kiválasztása
Jó minőségű, friss magok, lejárati dátum ellenőrzése

Vetőágy előkészítése
Napos hely, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talaj

Vetés módja
Magokat síkra szórni, finoman betakarni földdel

Gondozás

Öntözés
Talajt mindig nedvesen tartani, leveleket kerülni, csepegtető öntözés ideális

Tápanyagellátás
Szerves trágya vagy kiegyensúlyozott műtrágya a növekedési időszakban

Gyomlálás
Rendszeresen gyomlálni, hogy a növények ne versengjenek a tápanyagért és vízért

Hőmérséklet
Ideális 15-20 °C, viszonylag hűvös időjárást is elviseli, tavasszal és kora ősszel is termeszthető

Védőintézkedések
Figyelni a betegségekre és kártevőkre, szükség esetén rovarirtó alkalmazása

Szüret
A levelek folyamatosan szedhetők, a fejek elérésekor a rózsák vagy fejek alapján levágni

Az optimális körülmények között a római saláta gyorsan növekszik és egészséges marad, friss, tápláló leveleket biztosítva a salátákhoz

Paraméterek

A csomag 6 gramm magot tartalmaz
1 gramm kb 1000db