Leírás
Római saláta
Megjelenés
Hosszú, keskeny levelek, végük felé szűkülnek és kifelé hajlanak
Levelek sűrűek és ropogósak
Íz és textúra
Enyhén kesernyés íz
Ropogós textúra, ideális friss salátákhoz
Táplálkozási érték
Alacsony kalóriatartalmú
Gazdag A-vitaminban, K-vitaminban, folsavban, C-vitaminban és vasban
Felhasználás
Saláták alapanyagaként
Szendvicsekhez, hamburgerekhez
Tekercsek, például görög vagy csirke Caesar saláta tekercsek készítéséhez
Tárolás és frissesség
Hűtőszekrényben tárolva megőrzi ropogósságát
Egész fejet csak fogyasztás előtt érdemes lemosni
Fajtái
Különböző fajták léteznek, sötétzöld levelekkel vagy eltérő fejalakokkal
A római saláta sokoldalú, tápláló zöldség, amely egészséges étrend része és változatosan felhasználható a konyhában
config_title]Ültetése, gondozása
Római saláta vetése és gondozása
Vetés
Magok kiválasztása
Jó minőségű, friss magok, lejárati dátum ellenőrzése
Vetőágy előkészítése
Napos hely, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talaj
Vetés módja
Magokat síkra szórni, finoman betakarni földdel
Gondozás
Öntözés
Talajt mindig nedvesen tartani, leveleket kerülni, csepegtető öntözés ideális
Tápanyagellátás
Szerves trágya vagy kiegyensúlyozott műtrágya a növekedési időszakban
Gyomlálás
Rendszeresen gyomlálni, hogy a növények ne versengjenek a tápanyagért és vízért
Hőmérséklet
Ideális 15-20 °C, viszonylag hűvös időjárást is elviseli, tavasszal és kora ősszel is termeszthető
Védőintézkedések
Figyelni a betegségekre és kártevőkre, szükség esetén rovarirtó alkalmazása
Szüret
A levelek folyamatosan szedhetők, a fejek elérésekor a rózsák vagy fejek alapján levágni
Az optimális körülmények között a római saláta gyorsan növekszik és egészséges marad, friss, tápláló leveleket biztosítva a salátákhoz
Paraméterek
A csomag 6 gramm magot tartalmaz | |
1 gramm kb 1000db |