Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Rebarbara Victoria R
995 Ft
Menny.:db

Rebarbara Victoria R

995 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: 12 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A rebarbara (Rheum rhabarbarum) eredetileg Ázsiában, pontosabban a Kínai Középhegységben, a Himalájában és a Szibériában őshonos. A növény később a Kelet-Európában, például Oroszországban és Lengyelországban terjedt el. Európában az első írásos említése a rebarbaráról a 17. században történt, amikor a növényt gyógyászati célokra használták.

A rebarbara érdekes növény, mert bár botanikailag zöldségként sorolják be, kulinárisan gyakran gyümölcsként használják fel, különösen édességek és sütik készítéséhez. A rebarbara húsos, savanykás szárából készülnek a főzések, kompótok és desszertek.

A rebarbara széles körben elterjedt kertészeti növény lett, és sokféle fajtája és hibridje létezik, amelyek különböző színűek lehetnek, például piros, zöld vagy rózsaszín. A növényt tavasszal szokás betakarítani, amikor a szárak a legízletesebbek és a legpáratlanabbak. Az ízét a rebarbara savanyú, de cukorral és más ízesítőkkel keverve gyakran kiválóan passzol édes ételekhez és desszertekhez.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Jellemzők és tulajdonságok

Szárak
A rebarbara húsos, vastag száraiban található a növény legfontosabb része. Ezek a szárak lehetnek pirosak, zöldek vagy rózsaszínek, attól függően, milyen fajtát vagy hibridet termesztenek

Levelek
A rebarbara levelei nagyok, hullámosak, zöldek és húsosak. Gyakran megjelennek a szárak alatt

Virágok
A rebarbara virágai kicsik, zöldek vagy sárgák. A kétivarú virágok aprók, színük a zöldes-fehértől a rózsa-vörösig terjed, bogas fürtvirágzatba tömörülnek

Magasság
A növény általában 60-90 cm magasra nő, de a fajtától függően eltérő lehet

Termeszthetőség

Éghajlati igények
A rebarbara fagyérzékeny, tehát hideg éghajlaton vagy hideg évszakokban a talajban a szárak elpusztulnak. Tavasztól őszig terem, és hidegebb hónapokban a növény pihenő állapotba kerül

Talajigény
Jól lecsapolt, tápanyagokban gazdag talajban fejlődik a legjobban. Enyhe savanyúságot is tolerál

Ültetés
Legjobban tavasszal ültetik el, amikor a fagyok már elmúltak. Távolságot hagyjunk a növények között a kiegyensúlyozott növekedés érdekében

Használat a konyhában

Étkezési célok
A rebarbara húsos, savanyú szárait felhasználják különféle ételekben, főként desszertekben, süteményekben, lekvárokban és kompótokban

Főzési előkészítés
Az étkezés előtt általában meg kell hámozni a rebarbara szárakat, mivel a külső réteg rosszízű és rostos lehet

Íz és textúra
A rebarbara jellegzetes savanykás ízt ad az ételeknek, amely jól párosul a cukorral, így kedvelt alapanyag desszertekben

A rebarbara egy sokoldalú növény, amely nemcsak finom, de kertek díszeként is szép látványt nyújt. Érdemes figyelni a helyi éghajlati és talajviszonyokra, hogy optimális körülményeket biztosítsunk a termesztéséhez

config_title]

Ültetése , gondozása

Rebarbara ültetése és gondozása

Rebarbara ültetése magról

Magvak előkészítése
A rebarbara magokat általában tavasszal (március-április) ültetik. A magok előkészítéséhez szórja el őket egy nedves papírtörlő vagy konyhai törlőkendő tetején, majd helyezze egy zárt műanyag zacskóba. Hagyja a magokat a hűtőszekrény alsó részében körülbelül két hétig

Talaj kiválasztása
A rebarbara jól lecsapolt, tápanyagokban gazdag talajt kedvel. Jó, ha a talajba komposztot vagy állati trágyát is bekeverünk a gazdagabb talajért

Magok ültetése
A magokat közvetlenül a szabadföldbe vagy magágyba ültethetjük. Ültessen magokat kis mélyedésekbe, majd takarja be őket körülbelül 1-2 centiméterrel a talajjal

Távolság és sorok
Hagyjon elég helyet a növények között. A sorok közötti távolság legyen legalább 90 cm, a növények közötti távolság 60-90 cm

Öntözés
Öntözze rendszeresen, különösen az első hetekben, amikor a magok csíráznak és a növények még kis méretűek

Rebarbara gondozása

Öntözés
A rebarbara szereti a nedves talajt, de elviseli a kisebb szárazságot is. Az öntözést a száraz időszakokban fokozza

Trágyázás
Tavasszal és nyáron adhatunk a növénynek kiegyensúlyozott műtrágyát. A komposzt is jó választás lehet

Gyomlálás
Tartsa tisztán a rebarbara környékét, és gyomláljon rendszeresen, mivel a gyomok konkurenciát jelenthetnek a tápanyagokért és a vízért

Betakarítás
A rebarbara szárakat általában tavasszal vagy korai nyáron lehet betakarítani, amikor elérik a megfelelő méretet. Húzza ki vagy vágja le óvatosan a szárakat, és hagyja meg legalább egy harmadukat a növénynek a további növekedéshez

Szaporítás
A rebarbara növényeket néhány év után meg kell szaporítani. Ezt általában ősszel vagy tavasszal végezzük a növények szétválasztásával vagy csemeték ültetésével

A megfelelő gondozás és figyelem lehetővé teszi, hogy egészséges és bőséges termést élvezhessünk a rebarbara szárakból. Fontos ellenőrizni az adott éghajlati és talajfeltételeket, hogy a növények optimálisan fejlődjenek

Paraméterek

1 csomag 1 g magot tartalmaz
1gram mag 50-70 db magot tartalmaz