Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Porcsinrózsa féltelt virágú színkeverék
320 Ft
Menny.:db

Porcsinrózsa féltelt virágú színkeverék

320 Ft
Menny.:db
Gyártó: Kertimag RÉDE
Raktárkészlet 1: Utolsó 6 db raktáron

Elterülő pozsgás jellegű növény, színárnyalatokban gazdag virágokkal. 10-15 cm-es kis növény, hengeres, 1-1,5 cm-es levelekkel. A hajtásvégeken a 2,5-3 cm-es selymes fényű virágok napfényes időben reggel 9-10 órakor nyílnak és délután 2-3 órakor becsukódnak. Április végére állandó helyére is vethető, de magtakarékosság és egyenletes fejlődés céljából jobb előnevelni. A napos, meleg fekvést, és a laza, jó szerkezetű talajt kedveli. Kedvező helyen magról magától is megújul. Sziklakertekben,...

Leírás

A Portulaca grandiflora, más néven kerti porcsinrózsa vagy naprózsa, egy évelő dísznövény, amely származása szerint a Portulaca nemzetség tagja. A kerti porcsinrózsa eredetének pontos forrásai nehezen meghatározhatók, mivel ez egy régóta termesztett növény, és a fajta kialakítása során az idők során sok hibridizáció történhetett.

A Portulaca grandiflora valószínűleg az egzotikus eredetű Portulaca pilosa és más Portulaca fajok keresztezéséből alakult ki. A növényt értékesítésre szánt dísznövényként termesztik világszerte, és hozzájárulnak a kertek színpompás és alacsony karbantartású növényként történő kialakításához.

A Portulaca grandiflora a melegebb éghajlatokban, például az amerikai déli államokban, Dél-Amerikában és Ázsiában is őshonos lehet. A nevében szereplő "grandiflora" arra utal, hogy a virágai nagyobbak és feltűnőbbek, mint az ősanya fajoké. A kerti porcsinrózsa a színes és tartós virágzata miatt népszerűvé vált, valamint a szárazságtűrő és alacsony karbantartási igénye miatt is.


A Portulaca grandiflora, közismert nevén a napvirág vagy százszorszép, egy évelő növény, amelyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és virágágyásokban. A Portulaca nemcsak szép, hanem tűri a szárazságot és a meleget is, így ideális választás lehet szárazságtűrő kertek és sziklakertek számára is.

Íme néhány jellemzője és ismertetője a Portulaca grandiflórának:

  1. Virágzat: A napvirág rendkívül színpompás virágokat hoz létre, amelyek lehetnek rózsaszín, piros, narancs, sárga vagy fehér színűek. Ezek a virágok általában az évszak során nyílnak és záródnak, és napközben kitárják szirmaikat, majd éjszakára becsukják azokat.

  2. Levelek: A Portulaca levelei húsosak és többnyire lineáris vagy lándzsás alakúak. Ezek a levelek segítik a növényt a víztartásban, ami miatt a Portulaca nagyon jól tűri a szárazságot.

  3. Talajigény: A Portulaca kedveli a jó vízelvezetésű talajt, és jól fejlődik a napos, meleg körülmények között. Szereti a szárazságot, ezért fontos, hogy ne ültessük túl nedves talajba.

  4. Felhasználás: A Portulaca grandiflora kiváló választás lehet sziklakertek, virágágyások, konténerek és cserepes növények számára. Szép színfoltot teremthet a kertben, és különféle kombinációkban ültethető más virágokkal.

  5. Szaporítás: A napvirág könnyen szaporítható magokkal. A magokat általában tavasszal ültetik, amikor a fagyveszély már elmúlt. A növények gyorsan növekednek és virágzanak, így hamar élvezhetjük a szép virágokat.

  6. Karbantartás: A Portulaca általában kevés karbantartást igényel. Fontos gondoskodni a jó vízelvezetésről, és a túlzott nedvesség elkerülése érdekében ne öntözzük túl.

A Portulaca grandiflora egy kellemes megjelenésű és könnyen gondozható növény, amely a kertekben és más díszes környezetekben is remekül mutat.