Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Pillangóvirág Cosmos
890 Ft
Menny.:db

Pillangóvirág Cosmos " Sensation Mammuth "

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Asteraceae. Lágyszárú egynyári növény, lineáris levelekkel és erősen elágazó szárral. Virágai csészevirágzatúak. Virágágyásokban és vágott virágként használják.

Normál kerti talajban nő. Éghajlat: jól alkalmazkodik.

Cosmos bipinnatus, közismert nevén kerti pillangóvirág, egy gyönyörű és könnyen gondozható dísznövény, amelyet gyakran használnak kertekben és virágágyásokban. Élénk színeivel és finom leveleivel vonzza a pillangókat és más beporzó rovarokat.

Leírás

Eredet

 • Őshonos terület: A kerti pillangóvirág Mexikóból származik, de ma már világszerte termesztik.

 • Történelmi háttér: Az 1700-as években került be Európába, ahol gyorsan népszerűvé vált a kertekben. Azóta számos fajtát és hibridet fejlesztettek ki.

Ültetése

 1. Hely kiválasztása: A kerti pillangóvirág napos helyen érzi jól magát, és legalább 6-8 óra közvetlen napfényt igényel naponta.

 2. Talaj: Jó vízelvezetésű, közepesen tápanyagban gazdag talajt igényel. Az ideális talaj pH-értéke 6,0-7,0 között van. A túlzottan tápanyagban gazdag talaj csökkentheti a virágzás mértékét.

 3. Vetési idő: A magokat közvetlenül a kertbe vethetjük, miután elmúlt a fagyveszély, általában tavasz végén. Ha beltérben szeretnénk előnevelni a palántákat, a vetést 4-6 héttel az utolsó fagy előtt végezzük.

 4. Vetési mélység: A magokat 0,5-1 cm mélyre vessük, és egymástól 30-40 cm távolságra helyezzük el a növényeket, hogy elegendő helyük legyen a növekedéshez.

Gondozása

 1. Öntözés: A kerti pillangóvirág szárazságtűrő, de a legjobb eredmény érdekében rendszeresen öntözzük. Ügyeljünk arra, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, különösen a forró, száraz időszakokban.

 2. Tápanyagok: A túlzott trágyázás növeli a növény zöld tömegét, de csökkenti a virágzás mértékét. Kiegyensúlyozott, alacsony nitrogéntartalmú műtrágyát használjunk.

 3. Hőmérséklet: A kerti pillangóvirág a meleg hőmérsékletet kedveli, és jól tűri a nyári forróságot is. Az ideális növekedési hőmérséklet 20-25°C között van.

 4. Fényigény: A napos hely a legideálisabb számára, bár részleges árnyékban is megél, de ekkor kevesebb virágot hoz.

Betakarítás és Karbantartás

 • Virágok szedése: A kerti pillangóvirág virágai hosszú ideig díszítenek, és vágott virágként is használhatók. A virágokat akkor szedjük le, amikor teljesen kinyíltak, hogy a lehető leghosszabb ideig tartsanak.

 • Metszés: Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el, hogy serkentsük az új virágok képződését. Ez hosszabb virágzási időszakot eredményez.

Kártevők és Betegségek

 • Levéltetvek: Időnként levéltetvek támadhatják meg, amelyeket szappanos vízzel vagy rovarölő szerrel kezelhetünk.

 • Csigák és meztelen csigák: Ezek a kártevők károsíthatják a fiatal növényeket. Mechanikai módszerekkel, például csigacsapdákkal vagy természetes ellenségekkel védekezhetünk ellenük.

 • Gombás betegségek: A túlzott nedvesség és a rossz szellőzés gombás betegségekhez vezethet. A megfelelő szellőzés és a túlöntözés elkerülése segíthet megelőzni ezeket a problémákat.

Összegzés

A Cosmos bipinnatus, vagyis a kerti pillangóvirág, egy színpompás és könnyen gondozható dísznövény, amely ideális választás mind a kezdő, mind a tapasztalt kertészek számára. A megfelelő talaj, öntözés és tápanyagok biztosításával egész szezonban gyönyörű, élénk virágokkal ajándékoz meg minket. Napfénykedvelő, és különösen jól tűri a meleg nyári időjárást, így a nyári kertek egyik legszebb dísze lehet.