Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Pázsitviola
890 Ft
Menny.:db

Pázsitviola

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Évelő növény, csüngő szárú, hosszúkás levelekkel, amelyek a növényhez képest viszonylag nagyok. Sziklakertek, szegélyek, falak stb. talajborítására ajánlott.

Enyhén trágyázott talajban fejlődik. Éghajlat: Enyhe – meleg.

Aubrieta deltoidea, közismert nevén pázsitviola ,sziklakerti kőszegfű, egy alacsony termetű, nagyon szép virágú évelő növény, amely gyakran sziklakertekben, kőfalakon vagy virágágyásokban található meg.

Leírás

Eredet:

 • Őshonos terület: Az Aubrieta deltoidea az európai Alpok és az észak-afrikai hegységek sziklás területeiről származik.

 • Történelmi háttér: Régóta termesztett növény, melyet különösen a kertészek és kertészetek kedvelnek, de egyre inkább népszerűvé válik az amatőr kertészek körében is.

Ültetése:

 1. Hely kiválasztása: Az Aubrieta deltoidea napos vagy félárnyékos helyen érzi jól magát. Nagyon jól teljesít sziklakertekben vagy más sziklás területeken.

 2. Talaj: Jól drenáltált, homokos vagy kavicsos talajra van szüksége, mely lehetővé teszi a víz gyors lecsapolódását. A túl nedves talaj könnyen rothadást okozhat.

 3. Vetési idő: A magokat általában kora tavasszal vetik, amikor a talaj már felmelegedett, vagy késő ősszel, hogy a növények jól beállhassanak a téli hónapok előtt.

 4. Vetési mélység és távolság: A magokat enyhén nyomjuk a talajba, majd takarjuk be őket vékony réteg talajjal. Tartsunk körülbelül 20-30 cm távolságot a palánták között.

Gondozása:

 1. Öntözés: Az Aubrieta deltoidea jól tűri a szárazságot, de rendszeres öntözésre van szüksége a forró és száraz időszakokban, különösen az ültetés utáni első időszakban.

 2. Tápanyagok: A sziklakerti kőszegfű nem igényel túl sok tápanyagot. A túlzott trágyázás túlzott növekedést és kevesebb virágot eredményezhet.

 3. Metszés: Az Aubrieta deltoidea szépen terülő növény, és nem igényel rendszeres metszést. Az elnyílt virágokat lehet eltávolítani, hogy serkentsük az új virágok képződését.

 4. Támogatás: A növény általában nem igényel támogatást, de ha hajlamos a terjedésre vagy szétnyúlásra, esetleg támogatást biztosíthatunk számára.

Betakarítás és Karbantartás:

 • Virágzás: Az Aubrieta deltoidea hosszú és gazdag virágzást produkál. Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el, hogy serkentsük az új virágok képződését, és meghosszabbítsuk a virágzást.

Kártevők és Betegségek:

 • Levéltetvek: Időnként a levéltetvek megtámadhatják a növényt, különösen a forró és száraz időszakokban. Szappanos vízzel vagy rovarölő szerrel kezelhetjük őket.

 • Gombás betegségek: A nedves környezet hajlamosítja a növényt a gombás betegségekre, ezért fontos a megfelelő szellőzés és a levelek szárazon tartása.

Az Aubrieta deltoidea, vagy sziklakerti kőszegfű, egy csodálatos növény, mely színpompás virágaival és sziklákra terülő habitusával szépíti meg a kerteket. Könnyen gondozható és sokszínű, így ideális választás lehet a kertészkedők számára.