Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Paprika Pfefferoni R hegyes csípős (Capsicum annuum)
995 Ft
Menny.:db

Paprika Pfefferoni R hegyes csípős (Capsicum annuum)

995 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 7 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A Pfefferoni paprika (Capsicum annuum) egy csípős fajta, amely a paprikákhoz tartozik, és gyökerei Latin-Amerikában találhatók. Az eredeti, vadon termő paprikafajok Dél-Amerikából származnak, és onnan terjedtek el a világ számos részére, köztük Európába is a kolumbuszi expedíciók után.

A Pfefferoni paprika elnevezése német eredetű, és a "pfeffer" szó, ami borsot jelent, utal a paprika csípős ízére. Ez a fajta különféle neveken ismert világszerte, például Chili Pepper, Hot Pepper, vagy Chili. A paprikafajták különböző színűek lehetnek, beleértve a zöldet, sárgát, narancsszínűt, a pirosat lilát vagy a feketét is.

A Pfefferoni paprikát széles körben felhasználják konyhában, különféle ételek ízesítésére, különféle hőmérsékleti szinteken. Népszerűek például az olasz konyhában, ahol a Pizza diavola (ördög pizza) vagy a pikáns olasz szószok részeként szerepelnek. A paprikák számos ételhez adnak ízesítést, és a csípős ízüket sokan kedvelik.

Ez a paprikafajta, hasonlóan más fajtákhoz, az éghajlati körülményektől és a talajtól függően is jól növekedhet és termeszthető. A paprikák fogyasztása és népszerűsége sok országban hozzájárult az ízletes és pikáns konyhákhoz.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Pfefferoni paprika

Külső megjelenés

Méret
Általában közepes méretű hosszúkás vagy ovális alakú

Szín
A pfefferoni paprikák színe változó általában zöldtől sárgáig narancstól a pirosig terjed A színváltozás a paprika érettségi szintjétől függ

Íz és aroma

Csípős íz
A Pfefferoni paprika közepesen csípős nem olyan erős mint a jalapeño de érezhető csípősséggel rendelkezik

Enyhe gyümölcsös íz
Az éretlen paprikák enyhén gyümölcsösen zöld ízzel rendelkeznek míg az érett vörös paprikák édesebbek és lágyabbak lehetnek

Felhasználás

Konyhában
A pfefferoni paprikát gyakran használják szószokban savanyúságokban salátákban és pizza feltétként Az enyhe csípős íz kiválóan kiegészíti a különböző ételeket

Tartósítva
Sokféle módon tartósítják például ecetes lében hogy megőrizzék az ízüket és élvezhetővé tegyék őket hosszabb ideig

Termesztés és előfordulás

Termesztési körülmények
A pfefferoni paprikák meleg éghajlatot kedvelnek de széles körben termeszthetők Sokféle talajtípust tolerálnak

Előfordulás
Világszerte elterjedt növény de különösen népszerű az olasz dél-európai és mediterrán konyhákban

Táplálkozási előnyök
A Pfefferoni paprika nemcsak ízesítőként hanem táplálkozási előnyeivel is szolgál A paprikák sok C-vitamint antioxidánsokat és egyéb tápanyagokat tartalmaznak Konyhai alkalmazásuk változatos és sokféle ételhez hozzájárulhatnak az ízükkel és csípősségükkel

config_title]

Ültetés, gondozása

Paprika ültetése magról és gondozása

Paprika ültetése magról

Előnevelés
Az előneveléshez helyezz egy-két paprikamagot egy műanyag magvető tálcába vagy kis edényekbe amelyekben jó minőségű magvető keverék található A magokat csak enyhén nyomd meg a talajba majd öntözd meg őket

Megfelelő hőmérséklet
A paprikamagok csírázásához ideális hőmérséklet 25-30°C Tartsd a magokat meleg és napos helyen például egy ablakpárkányon vagy műanyag fóliával borított magvető tálcán

Öntözés
Tartsd a talajt nedvesen de ne túl vizesen Az egyenletes nedvesség elősegíti a csírázást és a növekedést

Csírázás
Amint a magok kicsíráznak és a növények elérik a megfelelő méretüket kb 5 cm készítsd elő őket a kerti ültetésre

Kerti ültetés

Méret és távolság
A paprikanövények szép méretű növények ezért hagyj elegendő helyet közöttük kb 45-60 cm Ültess több növényt egymástól legalább 45 cm távolságban

Talaj
A paprikanövények szeretik a jó vízelvezető talajt gazdag tápanyagokban Keverj a talajba komposztot vagy kerti trágyát a termőföld előkészítésekor

Ültetés
Ültesd a paprikanövényeket a kerti ágyásba vagy cserépbe majd ültess minden növényt mélyen a talajba A növények földlabdáját takard be a talajjal

Növénytámogatás
Mivel a paprikatörpe növények lehet hogy támogatásra lesznek szükségük különösen amikor a gyümölcsök megjelennek Használhatsz támogatókötést vagy egyéb eszközöket

Gondozás

Öntözés
A paprikanövények szeretik a rendszeres mérsékelt öntözést Kerüld a túlzott vízadagolást mivel a pangó víz rothadást okozhat

Trágyázás
Trágyázd a növényeket idény közben körülbelül háromhetente egy kiegyensúlyozott folyékony műtrágyával

Napfény
A paprikanövények szeretik a napfényt Ügyelj arra hogy a kertedben vagy az erkélyeden legyen elegendő napfény a növények számára

Gyümölcsképzés
Amikor a növények megfelelő méretűek távolítsd el a hajtásokat a növény alsó részéről hogy a levegő körbejárja a növényt és segítse a gyümölcsök kifejlődését

Ha ezeket a lépéseket követed jó esély van arra hogy egészséges és bőséges termésed lesz a saját paprikádból

Paraméterek

A csomag tartalma 1 gramm
1 gramm kb 200 db