Gondolkodó
A házi termesztés és tartósítás előnyei.
Miért jobb a saját zöldségünk és gyümölcsünk, mint az ipari termelésű?
Az ipari termelésű zöldségek és gyümölcsök sokszor az üzletek polcain találhatóak, de vajon mennyire egészségesek valójában? A gyors érlelés, a kemikáliák és a szállítás során elvesztett tápanyagok mellett a legnagyobb hátrányuk, hogy a bolti termékek gyakran nem annyira ízletesek, mint azok, amiket saját kertünkből szüretelhetünk. Mi történik, ha elhagyjuk az ipari úton történő étkezést és a saját termésünkből készítünk friss, egészséges étkezéseket?
Hogyan válassz vetőmagokat a tavaszi ültetéshez?
Gyermekek és a kertészkedés, miért fontos ?
A gyerekeknek a kertészkedésbe való bevonása számos előnyt hozhat magával, beleértve az egészségügyi, nevelési és környezeti szempontokat is. Íme néhány ok, amiért fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek a kertészkedéssel: