Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fátyolvirág fehér
890 Ft
Menny.:db

Fátyolvirág fehér

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Gypsophila elegans

Egynyári növény hosszú, hajlékony szárral és sok apró fehér virággal. Csokrokban és mindenféle dekorációban használják.
Mély, vízáteresztő, humuszos talajban nő. Éghajlat: enyhe.

A fátyolvirág, egy gyönyörű és finom megjelenésű dísznövény, amely vékony, leveles száraival és apró, fehér vagy rózsaszín virágaival szépíti a kerteket. Itt van néhány információ az eredetéről, ültetéséről és gondozásáról:

Leírás

Eredet:

 • Őshonos terület: A Gypsophila elegans egyes fajai a Földközi-tenger vidékéről és a Közel-Keletről származnak, de néhány fajuk más kontinenseken is előfordul.

 • Történelmi háttér: A szépséges gyopár régóta ismert és kedvelt dísznövény volt a kertészek körében. Sok kerti variánsát nemesítették az évek során.

Ültetése:

 1. Hely kiválasztása: A Gypsophila elegans napos vagy félig árnyékos helyen érzi jól magát. Fontos, hogy elegendő napfényt kapjon.

 2. Talaj: Jól vízelvezető, laza szerkezetű talajra van szüksége, amely tápanyagban gazdag. Javasolt a homokos vagy kavicsos talaj, amely nem tartja meg a vizet.

 3. Vetési idő: A magokat általában kora tavasszal, a fagyok után, vagy ősszel lehet elvetni. A hidegebb éghajlati viszonyok között érdemes a tavaszi vetést választani.

 4. Vetési mélység és távolság: A magokat ne túl mélyre, körülbelül 0,5-1 cm mélységbe ültessük. Tartsunk 20-30 cm távolságot a sorok között.

Gondozása:

 1. Öntözés: A Gypsophila elegansnak rendszeres öntözésre van szüksége, különösen a szárazabb időszakokban. Azonban fontos, hogy ne öntözzük túl, mivel a túlzott víz a gyökerek rothadásához vezethet.

 2. Tápanyagok: A növényt tápanyagdús talajban kell termeszteni. Kiegészítő tápoldatozásra lehet szükség, különösen a virágzási időszakban.

 3. Metszés: A virágzási időszak után érdemes visszavágni a növényt, hogy serkentsük az új növekedést és virágzást.

 4. Támogatás: A magasabb fajták esetében támogatásra lehet szükség a szárak megtámasztásához, különösen esős vagy szeles időben.

Betakarítás és Karbantartás:

 • Virágzás: A Gypsophila elegans gyakran hosszú virágzási időszakkal rendelkezik. Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el, hogy serkentsük az új virágzást és hosszabb ideig tartsuk a növényt virágzásban.

 • Szaporítás: A növény könnyen szaporítható magról vagy dugványokról.

Kártevők és Betegségek:

 • Levéltetvek: Időnként a levéltetvek megtámadhatják a növényt. Szappanos vízzel vagy rovarölő szerrel kezelhetjük őket.

 • Gombás betegségek: A túl nedves környezet gombás betegségek kialakulásához vezethet. Fontos a jó levegőáramlás és a megfelelő öntözési gyakorlatok alkalmazása a betegségek megelőzése érdekében.

A Gypsophila elegans, vagy szépséges gyopár, egy bájos és könnyen gondozható növény, amely színpompás virágaival szépíti meg a kerteket. A megfelelő körülmények biztosításával hosszú ideig élvezhetjük szépségét és díszítő hatását.