Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Erdei csillagfürt szinkeverék
890 Ft
Menny.:db

Erdei csillagfürt szinkeverék

890 Ft
Menny.:db
Gyártó: Rocalba
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Évelő növény. 9 vagy több levélkével ellátott levélnyéllel és nagyon élénk színű, végálló fürtökbe csoportosuló virágokkal. Ajánlott virágágyásokba, színcsoportokba stb.

Tőzeges talajban fejlődik. Éghajlat: Jól alkalmazkodik.

Lupinus polyphyllus, közismert nevén csillagfürt, egy csodálatos évelő virág, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban. Itt van néhány információ az eredetéről, ültetéséről és gondozásáról:

 

Leírás

Eredet:

 • Őshonos terület: A csillagfürt Észak-Amerikából származik, de azóta elterjedt Európában és más kontinenseken is.

 • Történelmi háttér: A Lupinus polyphyllus régóta kedvelt növény a kertészek körében, és számos változatát nemesítették az évek során.

Ültetése:

 1. Hely kiválasztása: A soklevelű kutyatej szereti a napos vagy félárnyékos helyet. A jó napfény segíti a virágok gazdag színének kifejlődését.

 2. Talaj: Jól drenáltált, tápanyagban gazdag talajra van szüksége, mely enyhén savas vagy semleges pH-jú. A jó vízelvezetés elengedhetetlen a gyökerek rothadásának elkerülése érdekében.

 3. Vetési idő: A soklevelű kutyatej magjait általában kora tavasszal vagy ősszel ültetik. A szabadföldbe való ültetés előtt az utolsó fagyok után végezzük.

 4. Vetési mélység és távolság: A magokat kissé nyomjuk a talajba, de ne fedjük be őket túl vastagon, mert a csírázásnak fényre van szüksége. Tartsunk legalább 20-30 cm távolságot a palánták között.

Gondozása:

 1. Öntözés: A soklevelű kutyatej rendszeres öntözést igényel, különösen a szárazabb időszakokban. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne öntözzük túl, mert a túlzott nedvesség rothadáshoz vezethet.

 2. Tápanyagok: A virágzási időszak alatt tápanyagdús talajban kell tartani. Egyszerű általános célú műtrágyával vagy komposzttal trágyázzuk meg a növényt.

 3. Metszés: A soklevelű kutyatej hajlamos terjedni, ezért időnként metszést igényelhet. Az elnyílt virágok és a száraz levelek eltávolítása segíthet fenntartani a növény esztétikus megjelenését és megakadályozhatja a túlságosan szaporodását.

 4. Támogatás: Ha a növény hajlamos elterjedni vagy összeesni, támasztékot vagy támogatást kell biztosítani neki.

Betakarítás és Karbantartás:

 • Virágzás: A soklevelű kutyatej hosszú virágzási időszakkal rendelkezik, és a virágokat egész szezonban élvezhetjük. Az elnyílt virágok rendszeres eltávolítása segíthet meghosszabbítani a virágzási időszakot és serkentheti az új növekedést.

Kártevők és Betegségek:

 • Levéltetvek és takácsatkák: Ezek a kártevők időnként megtámadhatják a növényt. Szappanos vízzel vagy rovarölő szerrel kezelhetjük őket.

 • Gombás betegségek: A túl nedves környezet gombás betegségek kialakulásához vezethet. Fontos a megfelelő szellőzés és a túlöntözés elkerülése.

A Lupinus polyphyllus, vagy csillagfürt egy lenyűgöző és könnyen gondozható növény, mely színpompás virágaival és dekoratív leveleivel díszíti a kertet. A megfelelő gondozással és körülményekkel hosszú ideig élvezhetjük szépségét és díszítő hatását.