Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Cseresznyepaprika Óriás cseresznye
355 Ft
Menny.:db

Cseresznyepaprika Óriás cseresznye

355 Ft
Menny.:db
Gyártó: Kertimag RÉDE
Raktárkészlet 1: 10 db raktáron

Bőtermő, jó stressztűrő. Erőteljes növekedésű, óriás, felálló bogyójú fajta. A bogyó sötétzöldből sötétpirosra érő, csípős ízű. Helyrevetéssel is termeszthető. Tipp: káposztával töltve kiváló savanyúság készíthető belőle.

Leírás

A (Capsicum annuum var. cerasiforme) egy olyan fajta paprika, amely a paprikafajok széles családjába tartozik. A Capsicum annuum nevű növényfaj a paprikák és chili paprikák számos változatát tartalmazza, beleértve a cseresznyepaprikát is, amelyet a tudományos nevén Capsicum annuum var. cerasiforme-nek hívnak.

 

 

A cseresznyepaprika kis, kerek vagy ovális formájú, és általában hasonló a cseresznye méretéhez, innen is származik a neve. Ezek a paprikák színesek lehetnek, beleértve a pirosat, a sárgát, a narancsot vagy a zöldet. Az ízük édes vagy enyhén fűszeres lehet, és a cseresznyepaprika méretétől függően változik.

Ezek a paprikák rendkívül sokoldalúak és könnyen felhasználhatóak különböző ételkészítési módokban. Gyakran fogyasztják nyersen salátákban vagy snackként, de felhasználhatóak sütéshez, grillezéshez, vagy akár konzervként is. A cseresznyepaprikák nemcsak ízletesek, hanem dekoratívak is, tehát gyakran alkalmazzák étel- és étterem dekorációként.

Ez a paprikafajta gazdag vitaminokban és antioxidánsokban is, ami további egészségügyi előnyöket kínálhat. Érdemes kipróbálni ezeket a cseresznyepaprikákat, ha változatosabbá szeretnénk tenni az étrendünket vagy különleges ízélményre vágynánk

Ültetése, gondozása

A (Capsicum annuum var. cerasiforme), vagyis a cseresznyepaprika magról történő ültetése számos lépést foglal magában, és a következőkben egy általános útmutatót találsz a magról való ültetéshez:

  1. Előnevelés: Ha a térségedben még fagyok várhatók, fontos lehet előnevelni a növényeket beltéri körülmények között. Ehhez ültess egy-két magot tárolható edényekbe, amelyeket meleg és világos helyre helyezel.

  2. Ültetőközeg kiválasztása: Használj jó minőségű ültetőközeget, amely könnyű, jó vízáteresztő képességű és tápanyagban gazdag.

  3. Magok ültetése: Helyezz egy vagy két magot egy kisebb cserepet vagy tálcát tartalmazó edénybe. A magokat ne temesd túl mélyre; csak fedd le vékonyan földdel.

  4. Víz és hőmérséklet: Öntözd meg alaposan a magokat, majd helyezd a cserepet vagy tálcát meleg, napos helyre. Az optimális hőmérséklet a csírázásnak általában 21-27 Celsius fok között van.

  5. Csírázás: A magokból a cseresznyepaprika növények általában 7-14 nap alatt kikelnek. Ha a cserép tetején megjelennek a kis hajtások, akkor a csírázás megtörtént.

  6. Átültetés: Amikor a növények elég erősek és elég nagyok ahhoz, hogy kezeljék az átültetést, ültesd őket nagyobb edényekbe vagy szabad földbe. Ügyelj arra, hogy az átültetés után is megfelelő mennyiségű napfényt és vizet kapjanak.

  7. Gondozás: További gondozás során biztosítsd a növényeknek megfelelő öntözést, tápanyagokat, és figyelj a kártevők vagy betegségek jeleire.

Fontos megjegyezni, hogy az ültetési útmutatók kis mértékben változhatnak attól függően, hogy hol élsz és milyen időjárási körülmények uralkodnak a területeden. Érdemes lehet helyi kertészetekkel vagy tapasztalt kertészekkel is konzultálni a legjobb eredmények érdekében.