Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Bab Signora Della Campagna R
995 Ft
Menny.:db

Bab Signora Della Campagna R

995 Ft
Menny.:db
Raktárkészlet 1: Utolsó 9 db raktáron
Gyártó: Rocalba

A bab növény (Phaseolus vulgaris) az egyik legrégebben termesztett élelmiszer növények közé tartozik. A babbal kapcsolatos kultúra és termesztés több ezer évre nyúlik vissza. A bab számos fajtája és változata létezik, de a közönséges bab (Phaseolus vulgaris) a legelterjedtebb és legfontosabb a kulináris felhasználás szempontjából.

A babok eredetileg Dél-Amerikában, különösen Mexikó és Peru területén őshonosak. Az indiánok már az ősi időkben is termesztették és fogyasztották a babot. A babot Európába Kolumbusz Kristóf hozta el az Új Világból az 1492-es kolumbói expedíciója során. Hamarosan elterjedt a babtermesztés az európai kontinensen és más régiókban.

A bab népszerűsége részben annak köszönhető, hogy gazdag fehérjében és más tápanyagokban, valamint sokoldalúan felhasználható az ételkészítésben. A bab a világ számos konyhájában alapvető összetevővé vált, és számos étel részét alkotja, például levesek, pörköltek, saláták és más fogások formájában.

A bab (Phaseolus vulgaris) egy évelő növény, amely a pillangósok (Fabaceae) családjába tartozik. Az emberiség több ezer éve termeszt babot élelmiszerként, és ez a növény számos konyhában alapvető összetevővé vált.

Magvilág Webáruház – Kiváló minőségű vetőmagok

Leírás

Élettani jellemzők: A bab növény évelő, de évelő növényként éves növényként kezelik, mivel minden évben újra kell ültetni.

Leírás: A bab növény kúszó vagy futó, támasztó rendszerrel rendelkező növény, amely a kapásbaboknál hajtásokban fejlődik. Levelei hármas levelek, és a hajtásokon kis fehér vagy lila virágokat hoz létre.

Termesztési követelmények: A babok különböző változatai különböző klímákban termeszthetők, de általában meleg éghajlatokat kedvelik. A jó vízelvezetésű talajt és napfényes helyet részesítik előnyben.

Fajták: Számos babfajta létezik, beleértve a fekete babot, a vörös babot, a vajbabot, a sárga babot és más változatokat.

Táplálkozás: A babok kiváló fehérjeforrások, rostban gazdagok, és tartalmaznak fontos ásványi anyagokat, például vasat és folsavat.

Felhasználás az élelmiszeriparban: A babokat széles körben felhasználják különböző ételek készítéséhez, például levesekhez, pörköltekhez, salátákhoz és főételekhez.

Egészségügyi előnyök: A babok egészséges táplálékforrások, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges emésztéshez és csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Világméretű elterjedtség: A babok szinte az egész világon elterjedtek, és sok különböző konyhában kulcsszerepet játszanak.

A babok sokoldalú felhasználhatóságuk, tápláló értékük és könnyű termesztésük miatt fontos növények az élelmiszer termelésben és a világ konyháiban.

config_title]

Ültetése, gondozása

Ültetés: Babot általában tavasszal ültetnek, amikor a talaj már felmelegedett és a fagyveszély elmúlt. A pontos időpont a terület klimatikus viszonyaitól függ. Válassz olyan babfajtát, amely megfelel a terület klimatikus és talajadottságainak. A bab szereti a jó vízelvezetésű talajt. Lazítsd fel a talajt, és adj hozzá komposztot vagy szerves anyagokat a tápanyagok számára.

Ültetési mélység: Ültesd el a babmagokat körülbelül 5–7,5 cm mélységben.

Távolság: Tartsd be a megfelelő távolságokat a növények között, hogy biztosítsd a megfelelő levegőáramlást és elkerüld a túlzsúfoltságot.

Öntözés: Ne hagyd, hogy a talaj kiszáradjon. A babok szeretik a nedves talajt, különösen az ültetés és a csírázás idején. Az öntözésre ügyelj, különösen szárazabb időszakokban vagy hosszabb száraz periódusokban.

Támrendszer: Mivel a bab növények kúsznak vagy futnak, biztosíts számukra támasztékot. Például használhatsz kerítést vagy kerti hálót.

Trágyázás: Adagolj megfelelő mennyiségű műtrágyát, különösen a virágzás és a termésképződés idején.

Gyomlálás: Tartsd tisztán a babültetvényt a gyomoktól, mivel a gyomok versenyezhetnek a tápanyagokért és a vízért.

Betegségek és kártevők: Figyelj a babot érintő betegségekre és kártevőkre. Időbeni észlelés és beavatkozás segíthet megelőzni a problémákat.

Betakarítás: A babokat gyakran fiatalon, még zöldként vagy érett formában lehet betakarítani. Figyelj az érett hüvelyekre, és szedd le őket időben.

A babok gondozása során a figyelem és a rendszeres ellenőrzés kulcsfontosságú. A megfelelő gondozás biztosítja a növények egészségét és a jó termést.

Paraméterek

A csomag tartalma 30 gramm
1 gramm kb 2 mag